Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda-biciklista upravljao pod utjecajem alkohola od 3,13 promila

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Sankcionirano je 200 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 16. do 19. srpnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama jedna osoba je teško ozlijeđena dok su dvije osobe lakše ozlijeđene. Uzroci događanja prometnih nesreća bili su nepropisno skretanje, nepropisno kretanje vozilom po kolniku, nepropisno uključivanje u promet, oduzimanje prednosti prolaska, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (2) i neprilagođena brzina (2). Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, dok je mladi vozač izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Sankcionirano je 200 prometnih prekršaja od čega 24 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 101 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom provedbe pojačanog nadzora, dva vozača su bila uhićena, dok je jedan vozač bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 16. srpnja, u 8.17 sati, na državnoj cesti broj 28, u Kenđelovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 109 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.

Ističemo i vozača koji je u subotu, 17. srpnja, u 8.38 sati, na državnoj cesti broj 41, u Velikoj Mučnoj upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 105 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 18. srpnja, u 18.35 sati, na Trgu Eugena Kumičića u Koprivnici, kod 51-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 3,13 promila upravljao biciklom. Vozač je bio isključen iz prometa.

Ističemo i 19-godišnjeg vozača koji je u subotu, 17. srpnja, u 22.10 sati u Kuzmincu, prije stjecanja prava i bez zaštitne kacige, upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom pod utjecajem alkohola od 2,59 promila, pri čemu je izazvao prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen. Nakon liječničkog pregleda, vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nadalje, u nadzoru prometa zatečen je jedan recidivist koji je počinio prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Izvršen je nadzor 34 mlada vozača, koji su počinili 10 prometnih prekršaja od čega tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola (00,00 do 0,50 g/kg – 3), pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog parkiranja vozila i prekršaj upravljanja vozilom neprilagođenom brzinom.

Tijekom, 16./17. srpnja, od 17 do 1 sat, Policijska postaja Đurđevac provela je akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača u sklopu koje je izvršen nadzor 16 vozača od čega dva mlada vozača. Utvrđena su dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola od čega jedan kod mladog vozača.

Također, tijekom, 17./18. srpnja, od 19 do 1 sat, Policijska postaja Križevci provela je akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača u sklopu koje je izvršen nadzor 74 vozača od čega sedam mladih vozača. Utvrđeno je 12 prekršaja od čega šest prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Mladi vozači počinili su dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanja pod utjecajem opojnih sredstava, prijevoza djece vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača mopeda, motocikala i bicikala te recidivista.
 

Priopćenja | Promet i vozila