Najava pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

Slika PU_KK/Vijesti/2016/04/laser.1.jpg

zbog poboljšanja stanja sigurnosti, od 18. do 24. travnja, policijski službenici će u sklopu redovnog nadzora prometa posebnu pozornost posvetiti nadzoru brzine kretanja vozila odnosno poštivanju ograničenja brzina kretanja na prometnicama u naselju i van naselja.  

Foto: Ilustracija 

Tijekom prva tri mjeseca ove godine na području Policijske uprave zabilježena je 121 prometna nesreća od čega je 31 prometna nesreća zabilježena zbog upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom kretanja vozila. Uslijed brzine zabilježena je jedna prometna nesreća s poginulim osobama, 12 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Uslijed brzine dogodilo se 26 posto zabilježenih prometnih nesreća, odnosno 28 posto prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

U ovim prometnim nesrećama stradale su 23 osobe pri čemu je jedna osoba smrtno stradala, četiri su teže ozlijeđene, dok je 18 osoba lakše ozlijeđeno. U nesrećama uslijed brzine stradalo je 34 posto ukupnog broja ozlijeđenih osoba. 

Kako se svaka četvrta prometna nesreća dogodi uslijed nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja te kako u ovim nesrećama strada velik broj osoba, zbog poboljšanja stanja sigurnosti, od 18. do 24.  travnja, policijski službenici će u sklopu redovnog nadzora prometa posebnu pozornost posvetiti nadzoru brzine kretanja vozila odnosno poštivanju ograničenja brzina kretanja na prometnicama u naselju i van naselja.

Mole se svi vozači motornih vozila da prilagode brzinu kretanja svog vozila s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja te da prate događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time da smanje brzinu kretanja svog vozila.  



Stranica