Najava pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

Slika PU_KK/Vijesti/2016/08/laser.1.jpg

u razdoblju od 22. do 28. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke, provoditi će se pojačani nadzor brzine kretanja vozila. Pojačani nadzor brzine kretanja vozila vršiti će se u naseljenim mjestima, ali i na otvorenim dionicama cesta.   

Foto: Ilustracija 

Tijekom sedam mjeseci ove godine, uslijed brzine, nepropisne i neprilagođene, zabilježene su 72 prometne nesreće od čega tri prometne nesreće s poginulim osobama i 37 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U ovima nesrećama stradale su 63 osobe od kojih su tri osobe smrtno stradale, 16 osoba je teško ozlijeđeno, a 44 osobe su lakše ozlijeđene.  

U odnosu na isto razdoblje prošle godine, smanjen je ukupan broj prometnih nesreća za 14 posto (2015. – 84) i ukupan broj stradalih osoba za 22 posto (2015. – 81), ali je došlo do povećanja broja prometnih nesreća s poginulim osobama (2015. – 1) i broja smrtno stradalih osoba (2015. – 1) za čak 200 posto. Policijski službenici su tijekom sedam mjeseci ove godine u nadzoru prometa sankcionirali 2 282 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja. 

Kako se svaka treća prometna nesreća dogodi uslijed nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja, te kako u ovim nesrećama strada velik broj osoba, zbog poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u razdoblju od 22. do 28. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke, provoditi će se pojačani nadzor brzine kretanja vozila. Pojačani nadzor brzine kretanja vozila vršiti će se u naseljenim mjestima, ali i na otvorenim dionicama cesta. 

Tijekom provedbe pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, policijski službenici sankcionirati će i sva druga gruba kršenja prometnih propisa.



Stranica