Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/policija sigurnost i povjerenje.JPG

Pojačani nadzor provodit će se od 14 sati, u petak, 15 studenoga do 7 sati, u ponedjeljak, 18. studenoga

Foto: Ilustracija

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, od 14 sati, u petak, 15. studenoga do 7 sati, u ponedjeljak, 18. studenoga, provodit će se pojačani nadzor prometa na području Policijske uprave koprivničko-križevačke. 
 
Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor mladih vozača i recidivista. 

U sklopu pojačanog nadzora dana, 16./17. studenoga na području Policijske postaje Đurđevac provest će se akcija nadzora alkohola i mladih vozača.

Vozačima savjetujemo da nakon konzumacije alkoholnih pića, ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste institut dogovornog vozača ili usluge taksi-službe ili javnog prijevoza. 

Obzirom na najavljenu prognozu vremena, građane molimo da brzinu kretanja svojih vozila prilagode uvjetima na kolniku odnosno da na mokrim i klizavim kolnicima te u uvjetima smanjene vidljivosti, smanje brzinu kretanja. Također, građane koji nisu položili vozački ispiti i ne posjeduju valjanu vozačku dozvolu, kao i građane kojima je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, molimo da ne upravljaju vozilima. Za poseban oprez u prometu molimo mlade vozače i vozačice, te ih molimo da vode računa da drže dovoljan razmak između svog vozila i vozila ispred sebe ili desnog ruba kolnika.

Svim vozačima i putnicima u motornim vozilima savjetujemo da koriste ugrađene sigurnosne pojaseve i da na ispravan način koriste dječje autosjedalice, a vozače i pješake molimo da tijekom sudjelovanja u prometu ne koriste mobitele i slične uređaje koji odvlače pozornost.
 

Najave | Promet i vozila