Koprivnica: Edukacija učenika

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Kako bi se smanjilo stradavanje najranjivijih skupina sudionika u prometu - djece i mladih, Policijska postaja prometne policije Koprivnica organizira i provodi edukacije u osnovnim i srednjim  školama

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Kako bi se smanjilo stradavanje najranjivijih skupina sudionika u prometu - djece i mladih, Policijska postaja prometne policije Koprivnica organizira i provodi edukacije u osnovnim i srednjim  školama.
 
Teme edukacije su: prometna pravila i prometni znakovi, sigurno kretanje u prometu u svojstvu pješaka, bicikliste i mladog vozača.
 
Posebna pozornost prilikom edukacija skreće se djeci i mladima na samozaštitno ponašanje u prometu poglavito tijekom nadolazećih vremenskih neprilika – kiše i magle te uvjeta smanjene vidljivosti. Korištenjem reflektirajućih  prsluka i drugih  materijala, svjetala, zaštitne kacige i sigurnosnih pojasa tijekom vožnje u vozilima znatno se smanjuje stradavanje svih sudionika.
 
Mladim vozačima  skreće se pozornost na prilagođavanje brzine kretanja vozilima, ne konzumiranje alkohola tijekom upravljanja vozilom ali i pravilno vršenje radnji u prometu - uključivanje, skretanje, parkiranje i poštivanje prednosti prolaska.
Najmlađim sudionicima u prometu policija daruje reflektirajuće kabanice koje ih štite od vremenskih neprilika, a ujedno utječu i na njihovu sigurnost.   
 
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica