Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/pol.auto.kc..jpg

Od petka, 9. travnja do ponedjeljka, 12. travnja 2021.g., na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodit će se pojačani nadzor prometa

Foto: Ilustracija

Od 2. do 5. travnja 2021. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a dvije osobe lakše. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su pet prometnih nesreća, a mladi vozači dvije.
 
U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti, od petka, 9. travnja do ponedjeljka, 12. travnja 2021.g., na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodit će se pojačani nadzor prometa.
 
Tijekom pojačanog nadzora prometa posebna pozornost posvetit će se upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, nadzoru brzine kretanja, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i pravilnog prijevoza djece u vozilima, nadzoru upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzoru korištenja mobitela, mladih vozača i recidivista te nadzoru vozača bicikala, mopeda, motocikala i traktora.
 
Vozače podsjećamo na nužnost poštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila. Ističemo da je potrebno poštivati prvenstvo prolaska prilikom prometovanja raskrižjima ali i prilikom skretanja ulijevo na ravnom cestovnom potezu. Naglašavamo da alkohol negativno utječe na vozače te apeliramo na osobe koje su konzumirale alkoholna pića da ne upravljaju vozilima. Prije vršenja radnji vozilom u prometu (pretjecanja, obilaženja, skretanja, uključivanja u promet i vožnje unatrag) vozači se moraju uvjeriti da radnju mogu sigurno izvesti i da pritom neće ugroziti sebe i ostale sudionike u prometu.
 
Na poseban oprez pozivamo mlade vozače i vozače starije životne dobi, da obrate pozornost na postavljenu prometnu signalizaciju i vode računa o održavanju sigurnosnog razmaka u odnosu na druge sudionike u prometu. Svim vozačima i putnicima u motornim vozilima savjetujemo korištenje sigurnosnog pojasa te prijevoz djece u sigurnosnim autosjedalicama.

Najave | Promet i vozila