Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/policija-stop (2).jpg

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti i ovog vikenda, od 14 sati u petak 18. ožujka do 7 sati u ponedjeljak 21. ožujka na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodit će se pojačani nadzor prometa, u sklopu kojeg će se na području Policijske postaje Koprivnica 18./19. ožujka provesti akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača

Foto: Ilustracija

Od 1. do 17. ožujka 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 17 prometnih nesreća od čega prometna nesreća s poginulom osobom, tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, a četiri osobe su lakše ozlijeđene. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su dvije prometne nesreće, a mladi vozači tri prometne nesreće.
 
U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti i ovog vikenda, od 14 sati u petak 18. ožujka do 7 sati u ponedjeljak 21. ožujka na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodit će se pojačani nadzor prometa, u sklopu kojeg će se na području Policijske postaje Koprivnica 18./19. ožujka provesti akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.
 
Tijekom pojačanog nadzora prometa u dane vikenda posebna pozornost posvetit će se upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, nadzoru brzine kretanja, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i pravilnog prijevoza djece u vozilima, nadzoru upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzoru korištenja mobitela, mladih vozača i recidivista te nadzoru vozača bicikala, mopeda, motocikala i traktora.
 
Vozače podsjećamo na nužnost poštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila. Ističemo da je potrebno poštivati prvenstvo prolaska prilikom prometovanja raskrižjima. Naglašavamo da alkohol negativno utječe na vozače te apeliramo na osobe koje su konzumirale alkoholna pića da ne upravljaju vozilima, a prije vršenja radnji vozilom u prometu (pretjecanja, obilaženja, skretanja, uključivanja u promet i vožnje unazad) vozači se moraju uvjeriti da radnju mogu sigurno izvesti i da pritom neće ugroziti sebe i ostale sudionike u prometu.
 
 

Najave | Promet i vozila