Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Prometna policija - kontrola.jpg

Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 20. svibnja do ponedjeljka, 23. svibnja 2022. godine provoditi pojačani nadzor prometa

Foto: Ilustracija

Tijekom protekla tri vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke evidentirano je 26 prometnih nesreća od čega četiri s ozlijeđenim osobama i 22 s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su sedam prometnih nesreća što čini 27 posto od ukupnog broja prometnih nesreća tijekom vikenda, a mladi vozači prouzročili su pet prometnih nesreća. U istom razdoblju vozači su počinili 717 prometnih prekršaja, od čega 339 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila dok je 88 vozača zatečeno kako upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Kako bi se smanjilo stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebno tijekom vikenda, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 20. svibnja do ponedjeljka, 23. svibnja 2022. godine provoditi pojačani nadzor prometa.

Pojačano će se nadzirati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava, brzina kretanja vozila, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela i ostalih najtežih prometnih prekršaja. Posebna pozornost posvetit će se nadzoru mladih vozača i recidivista u činjenju prometnih prekršaja.
 
U sklopu pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda, na području Policijske postaje Đurđevac i Policijske postaje Koprivnica provest će se akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.
 
Apeliramo na sve vozače da poštuju prometne propise, a naročito brzinu kretanja svojih vozila te da način vožnje prilagode vremenskim uvjetima, karakteristikama i stanju prometnica. Također, da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima, već da upravljanje vozilom prepuste osobi koja nije konzumirala alkohol i koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu, da koriste usluge javnog prijevoza ili taxi-službe odnosno da koriste institut tzv. „dogovornog vozača“.
 

Najave | Promet i vozila