Najava pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga

Slika /ikone/alkohol formula za nesreću.jpg

Od 5. do 11. prosinca 2022. godine provoditi će se pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga

Foto: Ilustracija

Tijekom prvih deset mjeseci ove godine u prometnim nesrećama na području Policijske uprave koprivničko-križevačke sudjelovalo je 1953 sudionika od kojih je 167 bilo pod utjecajem alkohola. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su tri prometne nesreće s poginulim osobama, 76 nesreća s ozlijeđenim osobama i 98 nesreća s materijalnom štetom. U nesrećama  su smrtno stradale tri osobe, 23 osobe su teško ozlijeđene, a 76 osoba je lakše ozlijeđeno.
 
U cilju smanjenja broja vozača i sudionika koji u prometu sudjeluju pod utjecajem alkohola i droga, odnosno smanjenja događanja prometnih nesreća u kojima su sudionici pod utjecajem alkohola i droga, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke te na području cijele Republike Hrvatske i Europske unije, od 5. do 11. prosinca 2022. godine provoditi će se pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

U sklopu pojačanog nadzora u petak, 9. prosinca provest će se akcija nadzora alkohola i droga u cestovnom prometu.

Vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, obzirom da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.
 
 

Najave | Promet i vozila