Najava preventivne akcije „Uspori – u prometu brzina nije vrlina“

Slika /ikone/mjerenje brzine.JPG

U sriejdu, 19. veljače, na području Policijske uprave provodit će se preventivna akcija „Uspori – u prometu brzina nije vrlina“

Foto: Ilustracija

Brzina neprimjerena uvjetima, prvenstveno na mokrom kolniku uslijed kišnih oborina, je, temeljem analitičkih pokazatelja bila najčešći uzročnik događanja prometnih nesreća na području Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom siječnja ove godine.

Tijekom siječnja 2020. godine na području Policijske uprave zabilježeno je 55 prometnih nesreća. Zbog brzine zabilježeno je 20 prometnih nesreća, od kojih sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 12 osoba lakše ozlijeđeno. Najviše prometnih nesreća uslijed brzine zabilježeno je tijekom vikenda (12 nesreća ili 60 posto).

Nepovoljne vremenske prilike odnosno kišne oborine, uslijed kojih će kolnici biti mokri i klizavi, negativno će utjecati na sigurnost cestovnog prometa i događanje prometnih nesreća uslijed brzine jer velik broj vozača neće brzinu kretanja svojih vozila smanjiti i uskladiti s novonastalim uvjetima.
 
U cilju smanjenja broja prometnih nesreća uslijed neprimjerene brzine te ujedno i kao svojevrsnu najavu pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda, na području Policijske uprave će se u srijedu, 19. veljače 2020. g. provesti preventivna akcija „Uspori – u prometu brzina nije vrlina“. 
 
U sklopu rečene akcije policijski službenici će vozače koji odskaču od normalnog toka prometa upozoravati na nužnost poštivanja prometnih propisa odnosno prilagođavanja brzine stanju na prometnicama i vremenskim uvjetima te im uručivati prigodne preventivno-promidžbene materijale – letke i anti-stres loptice.
 
Svim vozačima savjetujemo da bez obzira na duljinu i vremensko trajanje putovanja, poštuju ograničenja najveće dopuštene brzine kretanja i da prilagode odnosno usklade brzinu kretanja svojih vozila s karakteristikama i stanju prometnice, prometnom signalizacijom, gustoćom prometa, vremenskim uvjetima i događajima neposredno uz prometnicu kako bi u svakom trenutku mogli sigurno zaustaviti svoje vozilo.
 
 
 

Najave | Promet i vozila