Rezultati pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa

Slika /ikone/policajac_autocesta01.jpg

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 74 teretnih vozila te četiri autobusa kojom prilikom je utvrđeno ukupno 27 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Od 10. do 16. veljače, na području Policijske Uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.
 
Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 74 teretnih vozila te četiri autobusa kojom prilikom je utvrđeno ukupno 27 prometnih prekršaja koji se odnose na prometovanje teretnih vozila i autobusa.
 
Prilikom nadzora teretnih vozila utvrđeno je 26 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (nekorištenje sigurnosnog pojasa - 7, prekoračenje dopuštene brzine kretanja - 12, nepropisno parkiranje -1, ulazak u raskrižje iako je radi gustoće prometa bilo očito da se mora zaustaviti u raskrižju i na taj način ometa promet raskrižjem -1, oduzimanje prednosti prolaska -1, nepoštivanje prometnog znaka kojim se zabranjuje skretanje - 2, neosiguran teret -1 i naglo bezrazložno kočenje -1) i jedan prekršaj iz Zakona o radnim vremenima, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu (prekoračenje dnevnog vremena vožnje - 1).
 
Tijekom tjedna zabilježeno je 14 prometnih nesreća od kojih dvije nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su tri osobe ozlijeđene.
Vozači teretnih vozila izazvali su ukupno tri prometne nesreće s materijalnom štetom.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila