Najava preventivno-represivne akcije nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača

Slika PU_KK/Vijesti/alkohol čaša.bmp

Foto: Ilustracija 

Tijekom polugodišta 2018. godine Postaja prometne policije Koprivnica zabilježila je 172 prometne nesreće, od čega prometnu nesreća s poginulom osobom, 61 prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama i 110 s materijalnom štetom. U njima je jedna osoba smrtno stradala, 11 osoba je teško ozlijeđeno, a 70 osoba lakše. Od 394 sudionika  prometnih nesreća njih 49 ili 12,4 posto bilo je pod utjecajem alkohola.

Mladi vozači sudjelovali su u 16 prometnih nesreća od čega u pet nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U istima je jedna osoba teško ozlijeđena, a devet lakše. Najčešći uzroci događanja prometnih nesreća u kojima su sudjelovali mladi vozači bila je neprilagođena brzina kretanja vozila te nepoštivanje prednosti prolaska.

Kako bi se smanjio broj mladih vozača u prometnim nesrećama i broj vozača koji pod utjecajem alkohola sudjeluju u prometu i time dovode u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu, te podigla razina stanja sigurnosti u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Koprivnica će 14./15. srpnja, provesti preventivno - represivnu akciju „Nadzor alkoholiziranosti vozača i mladih vozača“.



Pisane vijesti