Dopuna informacije: Nalet vlaka na kombi vozilo

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

Kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, a policijski službenici provode kriminalističko istraživanje

Foto: Ilustracija

Danas, 25. kolovoza oko 16.50 sati, u Cirkveni putnički vlak koji prometuje na relaciji Sveti Ivan Žabno – Bjelovar naletio je na kombi vozilo.

Tom prilikom ozlijeđen je strojovođa i vozač kombi vozila, dok je vlak u kojem su se nalazili putnici iskočio iz tračnica.

U tijeku je očevid.

DOPUNA INFORMACIJE: 25. kolovoza 2023.

Provedenim očevidom na mjestu događaja u Cirkveni u Kolodvorskoj ulici utvrđeno je da je 33 – godišnji vozač upravljao teretnim automobilom zagrebačke registarske oznake.  

Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge, na kojem prijelazu nema uređaja za zatvaranje prometa i uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, već je isto označeno prometnim znakom „Andrijin križ“, vozač teretnog vozila je bez zaustavljanja započeo prelazak preko pruge.

Tom prilikom došlo je do udara putničkog vlaka, kojim je upravljao 38 – godišnji strojovođa, u teretni automobil koji je odbačen van kolnika i udario u prometni znak, dok je vlak iskočio iz tračnica.

Vozač teretnog vozila i strojovođa su ozlijeđeni, a liječnička pomoć im je pružena u Općoj bolnici Bjelovar.

Kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, a policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.
         
 

Pisane vijesti