Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata2.jpg

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana rođenih 1993. i 1994. godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene uporabe tuđe pokretne stvari.

Sumnja se da su osumnjičenici u utorak, 11. veljače, oko 2.44 sata u Budančevici iz dvorišta kuće otuđili osobni automobil Opel Vectra koprivničkih reg. oznaka, u kojem su ključevi bili u kontakt bravi.

Potom je u 3.15 sati u Kloštru Podravskom, kada je vozilom upravljao osumnjičenik rođen 1993. godine, bez položenog vozačkog ispita, u Ulici Petra Preradovića zbog nepropisnog kretanja došlo do slijetanja vozila u putni jarak i udara u most prilaza kuće. U nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Osumnjičenici su se pješice udaljili s mjesta događaja, a ubrzo su pronađeni i uhićeni. Jedan je bio pod utjecajem alkohola od 0,65 g/kg (rođen 1993.), a drugi 0,73 g/kg (rođen 1994.). 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, a zbog prometnih prekršaja biti će podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici.

 

Dobro je podsjetiti

Uvijek zaključavajte svoja vozila

Kradljivci vozila traže najlakšu metu i iskoristiti će svaku priliku koju ste im pružili.

Uvijek zaključajte svoje vozilo, čak i onda kad je parkirano u garaži, dvorištu ili na prilazima kuće. Provjerite da su sva vrata zatvorena, uključujući i prtljažnik. Pobrinite se da su svi prozori zatvoreni, uključujući i krovni prozor



Stranica