"Nisi sam" - edukativno predavanje u Koprivničkim Bregima

Slika PU_KK/Vijesti/2012/11/bregi.nisi.s.1.300.gif

 Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U četvrtak, 22. studenog, od 10.25 do 12 sati, policijske službenice Ureda načelnika Policijske uprave i policijska službenica Policijske postaje Koprivnica, održale su radionice u sklopu projekta „Nisi sam“ u OŠ u Koprivničkim Bregima za učenike dva 3. Razreda - 27 učenika. Predavanju su bile nazočne razrednice i pedagoginja škole. 

Predavanje je bilo usmjereno na problematiku vršnjačkog nasilja, te zlostavljanja  putem društvenih mreža i mobilnih komunikacija.

S učenicima su odrađene teme oko Zakona o zaštiti osobnih podataka, objavljivanju osobnih podataka na Internetu a posebno na društvenim mrežama.

Kroz konkretne primjere vršnjačkog nasilja i prikazane video uratke, učenici su na njima primjeren način upoznati s vršnjačkim nasilja, te obvezom reagiranja i prekidanja istog.

U drugom dijelu upoznalo ih se s opasnostima koje prijete putem društvenih mreža, s naglaskom na sigurnost na društvenoj mreži „Facebook“. Čak njih 12 ima svoje facebook profile u dobi od 9. godina.

U komunikaciji s učenicima došlo se do zaključaka da nitko od njih nije upoznat s pravilima ponašanja na društvenoj mreži, te da nitko od njih ne zna gotovo ništa o postavkama sigurnosti.

Upozorilo ih se da, s obzirom da već jesu na društvenim mrežama, da ne objavljuju  javno svoje osobne podatke, da se ponašaju na način kako to rade i u stvarnom svijetu, te da ne sklapaju prijateljstva s njima nepoznatim osobama.

Također, upoznati su sa web stranicom Policijske uprave koprivničko - križevačke, i facebook stranicom „Nisi sam“ gdje mogu pronaći korisne savjete kako se zaštiti od opasnosti kojima su izloženi.



Stranica