"Nisi sam" - Edukativno predavanje u OŠ "Đuro Ester"

Slika PU_KK/Vijesti/2012/10/đuro.ester.15.10.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Danas, 15. listopada, policijske službenice Ureda načelnika Policijske uprave, održale su radionicu u OŠ „Đuro Ester“ u  Koprivnici, za učenike 5. razreda, nazočan je bio 21 učenik.

Radionica je održana u sklopu projektnih aktivnosti „Nisi sam“, tematike sprječavanja nasilja među djecom i mladima te sprječavanja nasilja putem modernih elektroničkih tehnologija, novih medija. 

Učenicima su predočeni primjeri iz prakse, interaktivan rad s učenicima, kroz simulaciju možebitno opasnih situacija, tematike vršnjačke zlostave i zlostave putem elektroničkih medija. 

Učenicima je objašnjeno kako je najvažnije da problem znaju prepoznati, dakle što je vršnjačko nasilje, na koje se načine manifestira, što možemo učiniti, kome se obratiti i ono najvažnije, da ne „okrećemo glavu od problema“, dakle da reagiramo kada znademo da je netko zlostavljan ili smo sami žrtve bilo kojeg oblika zlostave. 

Također, razgovaralo se o opasnostima koje „prijete“ putem Interneta, posebice društvenih mreža, što su osobni podaci, kako ih zaštititi, te da se podaci ne ostavljaju svima na uvid. 

Objašnjeni su seksualni delikti na štetu djece i maloljetnih osoba, pedofili, dječja pornografija na računalnom sustavu ili mreži, kroz interaktivni dio, te određeni multimedijalni sadržaji primjereni dobi djece, djeca su upozorena kako se zaštiti i reagirati.



Stranica