"Nisi sam" - Edukativno predavanje u OŠ u Molvama

Slika PU_KK/Vijesti/2013/05/Molve.20.5.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko - križevačka  

U ponedjeljak, 20. svibnja, u Osnovnoj školi u Molvama, održana je edukativna radionica u sklopu projekta “Nisi sam”, za 17 učenika.

Edukaciju su proveli policijski službenici Policijske postaje Đurđevac, a ista je bila usmjerena na probleme vršnjačkog nasilja te zlostavljanja i nasilja putem modernih tehnologija – Interneta i mobitela. 

U prvom dijelu sa učenicima se razgovaralo o  vršnjačkom nasilju, posljedicama, što učiniti ako se nasilje događa te kome se obratiti za pomoć, skrenuta je pozornost da za nasilje nema opravdanja, da nasilje mora prestati i da nitko nije kriv ako je žrtva nasilja. Također, u sklopu predavanja prikazan je kraći video uradak na temu vršnjačkog nasilja.

U drugom dijelu odrađena je tema oko zaštite osobnih podataka, objavljivanju osobnih podataka na Internetu, posebice na društvenim mrežama i krađa identiteta. Razrađene su teme kako zaštititi svoje osobne podatke na Internetu, načinu komuniciranja s nepoznatim osobama na Internetu, te su učenicima date informacije vezane uz konkretno podešavanje i zaštiti privatnosti na društvenim mrežama. 

Također, učenici su upoznati sa problemima zlouporabe osobnih podataka, upozoreni su na opasnosti koje ih vrebaju s Interneta, ali i o korisnosti društvenih mreža. U sklopu spomenutog predavanja prikazan je kraći video uradak „Lana dan sigurnijeg Interneta“. 

Tijekom provođenja radionice učenicima je prikazan video uradak koji upućuje na ovisnost o igranju video igara putem modernih elektroničkih tehnologija, skrenuta im je pozornost na to koliko vremena provode na Internetu, odnosno da svoje slobodno vrijeme više provode na svježem zraku u igri sa prijateljima.



Stranica