Nisi sam: Edukativno predavanje u Plavšincu

Slika PU_KK/Vijesti/2013/01/plavšinac.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko - križevačka  

Danas, 18. siječnja, policijske službenice Ureda načelnika Policijske uprave i policijski službenici Policijske postaje Koprivnica, održali su radionicu za učenike od 1. do 4. razreda Područne škole Plavšinac. Na radionici je bilo prisutno 14 učenika uz nazočnost razrednice i učiteljica. 

Kroz radionicu je obrađena tematika sprječavanja nasilja među djecom i mladima. Učenici su upoznati s pojmom vršnjačkog nasilja i vrstama nasilja. Prikazan im je video uradak („Cyber Bulling video“) koji prikazuje tijek zlostavljanja 14 - godišnjaka Treya od strane njegovih vršnjaka i način rješavanja takvih problema.

Nakon prikazivanja videa, zajedno s učenicima se prokomentirao cijeli tijek zlostavljanja - sam početak, osjećaji zlostavljanog učenika, te način prekidanja nasilja i rješavanje problema.

Kroz razgovor, učenicima su predočeni primjeri iz policijske prakse, te neki slučajevi vršnjačkog nasilja popraćeni kroz tisak.

Također, u razgovoru s učenicima, skrenuta im je pažnja na nužnost prijave bilo kakvog oblika nasilja, nasilja među vršnjacima i sl. Na nasilje treba reagirati, zatražiti pomoć.

Učenici su upoznati s policijskim poslom, načinom reagiranja policije prilikom postupanja kod narušavanja javnog reda i mira ili drugih protupravnih ponašanja.

Ova radionica je ujedno imala cilj približiti rad policije tim učenicima.



Stranica