Tjedno stanje sigurnosti u razdoblju od 14. do 20. siječnja 2013.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2012/pol.vozilo.bmp

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježeno je devet kaznenih djela, od čega šest kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije i kazneno djelo iz područja zlouporaba opojnih droga.

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je devet kaznenih djela, od čega šest kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije i kazneno djelo iz područja zlouporaba opojnih droga.

Kazneno je prijavljeno 10 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježen je jedan prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Prekršajno su prijavljene dvije osobe.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je jedan požar bez štete. 

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježena su tri prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljene su tri osobe.

Zatečen je jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

            Dobro je podsjetiti

 

Oprezno u prometu na mokrom i zaleđenom kolniku

Pozivamo vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i uvjetima vidljivosti kako ne bi dolazilo do slijetanja vozila van kolnika. Kako na mokrom, odnosno zaleđenom kolniku, kočenje traje znatno dulje nego na suhom kolniku, pozivamo vozače da povećaju razmak između vozila kako bi se pravovremeno mogli zaustaviti iza vozila koje se nalazi ispred njih, odnosno kako ne bi dolazilo do sudara vozila prilikom vožnje u slijedu.



Stranica