Nisi sam: Edukativno predavanje u Podravskim Sesvetama

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/Sesvete.14.3.1.300.gif

U četvrtak, 14. ožujka, održano je edukativno predavanje učenicima 5. razreda, njih 20 u Područnoj školi u Podravskim Sesvetama.

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U četvrtak, 14. ožujka, održano je edukativno predavanje učenicima 5. razreda, njih 20 u Područnoj školi u Podravskim Sesvetama. Predavanje je održano u sklopu projekta “Nisi sam”, a predavanje su održali policijski službenici Policijske postaje Đurđevac. Na predavanju se govorilo o problemima vršnjačkog nasilja, te zlostavljanje putem modernih tehnologija – Interneta i mobitela. 

Što učiniti ako se nasilje događa, kome se obratiti za pomoć. Učenicima je skrenuta pozornost da za nasilje nema opravdanja, da nasilje mora prestati i da nitko nije kriv ako je žrtva nasilja.  

U drugom dijelu odrađena je tema oko Zakona o zaštiti osobnih podataka, objavljivanju osobnih podataka na Internetu, posebice na društvenim mrežama i krađa identiteta. 

Razrađene su teme kako zaštititi svoje osobne podatke na Internetu i načinu komuniciranja s nepoznatim osobama na Internetu. Učenicima su date informacije vezane uz konkretno podešavanje i zaštitu privatnosti na društvenim mrežama u Hrvatskoj. 

Obzirom da je do sada potvrđeno da je najpopularnija društvena mreža učenika na području Županije koprivničko - križevačke društvena mreža Facebook, učenici su upozoreni na opasnosti koje „vrebaju“ s Interneta, ali i o korisnosti društvenih mreža, te im je u sklopu spomenutog predavanja prikazan kraći video uradak „Lana dan sigurnijeg Interneta“.  

Tijekom provođenja radionice učenicima je prikazan video uradak koji upućuje na ovisnost o igranju video igara putem modernih elektroničkih tehnologija, skrenuta je pozornost na to koliko vremena provode na Internetu, odnosno da svoje slobodno vrijeme više provode u igri ili nekim drugim korisnim poslovima.



Stranica