Prugovac: Tribina o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/Prugovac.2.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 13. ožujka, policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave i policijski službenik za prevenciju u cestovnom prometu Policijske postaje Đurđevac, održali su u Prugovcu tribinu na temu sigurnog sudjelovanja u prometu. 

Na tribini su bili prisutni članovi Udruge žena Prugovac, Udruge mladih Prugovac i Ekološke udruge Prugovac. U sklopu edukativnog predavanja prisutni članovi upoznati su s problematikom sudjelovanja u prometu pod utjecajem alkohola i prekoračenja ograničenja brzina kretanja.

Posebno im je skrenuta pozornost na pravila koja se odnose na mlade vozače, te korištenje pasivnih elemenata sigurnosti – zaštitne kacige, sigurnosnog pojasa i auto-sjedalica za djecu. U sklopu predavanja obrađena je i lokalna problematika sudjelovanja vozača bicikala i traktora, te pješaka u cestovnom prometu. 

Prisutni mještani Prugovca izrazili su svoje zadovoljstvo rečenom tribinom, a najviše interesa su, posebice mladi, iskazali za način utvrđivanja stupnja alkoholiziranosti pomoću uređaja „Drager“, naročito činjenicom da im je omogućeno da isti „isprobaju“.



Stranica