Nisi sam: Odražana predavanja u osnovnim školama u Križevcima i Sokolovcu

Slika PU_KK/Vijesti/2012/03/NSPredSok14.3._300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu i četvrtak, 14. i 15. ožujka, policijski službenici Policijske uprave održali su  predavanje u sklopu Projekta „Nisi sam !“ u prostorijama Osnovne škole „ Vladimir Nazor „ u Križevcima  i Osnovne škole u Sokolovcu.

U Križevcima predavanju je nazočilo pedesetak učenika od 5. do 8. razreda i predstavnici škole, a u Sokolovcu tridesetak roditelja učenika šestog razreda i predstavnika škole.

Predavanje je bilo  usmjereno na probleme vršnjačkog, seksualnog i zlostavljanja  putem Interneta s posebnim naglaskom na zlostavljanje putem društvenih mreža i mobilnih komunikacija. Roditelji su upoznati sa problemima krađe osobnih podataka i njihove zlouporabe, CARNet-ovim brošurama za sigurnost na internetu, prijavama Abuse službi i ostalim mogućnostima nadzora i prijavljivanja svih kaznenih djela, pogotovo onih vezanih uz nasilje među vršnjacima. S obzirom da je do sada potvrđeno da je najpopularnija društvena mreža učenika na području Županije koprivničko-križevačke društvena mreža Facebook, PU koprivničko-križevačka je postavila stranicu na Facebooku pod nazivom „  Nisi Sam „ na koji su pozvani svi  prisutni da prijave vršnjačko nasilje, seksualnu zlostavu, kao i sve ostalo vezano uz projekt, te da na istim stranicama pronađu korisne brošure za siguran rad na Internetu, sigurno surfanje Internetom za djecu, savjete Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba, stranicu Hrabrog telefona, CARNeta, Microsofta Hrvatska te ostale korisne savjete.

Roditelji su pozvani da se odazovu na praktične radionice koje se planiraju realizirati nakon predavanja za njihovu djecu u prostorijama škole što su roditelji podržali.

 
 



Stranica