Obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Slika PU_KK/Vijesti/2016/09/nasilje.zene.22.9.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 22. rujna, u Koprivnici, ispred gradske tržnice održana je info točka povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. 

Info točka održana je u suradnji s Udrugom žena „Hera“ Križevci i Udrugom osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Koprivnica. Podršku su aktivnim sudjelovanjem pružili Darko Koren, župan Koprivničko – križevačke županije sa suradnicima, Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice sa suradnicima, Verica Rupčić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko – križevačke Županije sa suradnicima, te Ivanka Perić Novak, članica Županijskog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama koprivničko- križevačke Županije. Također, u aktivnosti su sudjelovale policijske službenice Policijske uprave koprivničko – križevačke.

Tijekom postavljene info točke s građanima se razgovaralo vezano uz nasilje u obitelji, nasilje nad ženama, koliko je važno prepoznati problematiku, pravovremeno reagirati i prijaviti svaki oblik nasilja, tako i nasilje u obitelji.

             



Stranica