U Križevcima obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Križevci, u suradnji s Udrugom "Hera" iz Križevaca, kao i Centrom za socijalnu skrb u Križevcima, danas su u Križevcima, na Trgu Josipa Juraja Strossmayera, prisustvovali su obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Križevci, u suradnji s Udrugom "Hera" iz Križevaca, kao i Centrom za socijalnu skrb u Križevcima,  danas su u Križevcima, na Trgu Josipa Juraja Strossmayera, prisustvovali su obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Tom prilikom članice udruge "Hera", djelatnice CZSS Križevci i policijski službenici dijelili su promotivne letke i brošure zainteresiranim građanima.

Također, građani su informirani o nasilju u obitelji, da ono s vremenom eskalira i dobiva na učestalosti i brutalnosti počinitelja. Ono uglavnom počinje malim, bezazlenim napadima, uvredama, naguravanjem ili šamarom. Poruka je da za takvo ponašanje nema oproštenja ili opravdanja, svaka žena ima pravo na nenasilje i treba reagirati na vrijeme.
 



Stranica