Obilježen Dan policije

Slika PU_KK/Vijesti/2012/09/DanPol300-3.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 28. rujna, održana je većina ovogodišnjih događanja programa obilježavanja Dana policije. Unatoč i ove godine nešto skromnijeg opsega vjerujemo da su sva događanja koja smo pripremili dostojno uveličala naš Dan policije.

Današnja događanja započela su u 9 sati, kada je izaslanstvo Policijske uprave, na čelu sa načelnikom Darkom Repom, položilo vijenac i zapalilo svijeću na Križ života Gradskog groblja „Pri Svetom duhu“ u Koprivnici, u spomen na pripadnike policijske uprave i sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu. I ovom prilikom prisjetili smo se naših dragih kolega i izrazili im veliku zahvalnost za najveću žrtvu koju su dali za obranu slobode i samostalnosti naše domovine.
 
Od 11 sati u restoranu Policijske uprave održano je svečano primanje načelnika Policijske uprave, kojemu su uz rukovoditelje ustrojstvenih jedinica nazočili župan Darko Koren i predstavnici gradova, predstavnici regionalnog i lokalnog pravosuđa. Na primanju je policijski službenik Marino Žagar, član tima Odjela za mirovne misije MUP-a RH prezentirao dojmove svojeg boravka misije UN-a u Istočnom Timoru.
 
Od 9 do 13 sati na prostorima ispred Policijske uprave prezentiran je rad policije i operativna tehnika - kriminalistička tehnika, oprema interventne i prometne policije. Prezentiran je preventivni projekt "Registracija bicikala" te su građani i izvršili registraciju svojih bicikala. Predočen je niz preventivnih aktivnosti policije u tijeku, a na jednom štandu je policijski službenik Željko Horvat prezentirao svoju zbirku policijskih odora RH i drugih zemalja.

Događanja su posjetila djeca osnovnih škola i dječjih vrtića. Djeca su sa zanimanjem popratila prezentiranu opremu i rad policijskih službenika te su nam nacrtali i napisali niz crteža i poruka, na samo na papiru već i na kolniku dvorišta Policijske uprave.

Na parkiralištu ispred zgrade Policijske uprave održano je natjecanje policijskih službenika u spretnosti vožnje službenih motocikala. Najbolji je bio Darko Šoštarić iz Policijske postaje Križevci, a drugi i treći bili su Dalibor Fuček i Krunoslav Češnjaj iz Postaje prometne policije.

Vrhunac prezentacije rada policije za sve okupljene bila je vježba Interventne jedinice policije. Oni su nam upriličili prikaz potjere i uhićenja osobe koja je počinila kazneno djelo zlouporabe opojnih droga , rješavanje situacije zabarikadirane osobe i pregled vozila službenim psom za detekciju droga. Potjera je, naravno, ubrzo završila uhićenjem počinitelja kaznenog djela, a policajci su se u tome morali poslužiti i atraktivnim alpinističkim spuštanjem na glavu niz zgradu policijske uprave. Naravno da je i pas "Bose" ubrzo pronašao smotuljak droge u prtljazi vozila, a cijela je vježba izmamila pljesak posjetitelja, osobito djece.

 U ovo vrijeme vrata Policijske uprave i Policijskih postaja bila su otvorena za posjetitelje.  
 



Stranica