Održan godišnji radni sastanak Lokalno mješovite komisije za drugi granični sektor

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2019/12/madjari.1.JPG
  • Slika

Danas, 3. prosinca, u prostorijama Policijske uprave Koprivničko-križevačke  održan je godišnji sastanak hrvatskog i mađarskog izaslanstva Lokalno mješovite komisije



Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 3. prosinca, u prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke  održan je godišnji sastanak hrvatskog i mađarskog izaslanstva Lokalno mješovite komisije (LMK) za drugi granični sektor. Sastanku su nazočili  članovi LMK hrvatske i mađarske strane te vanjski stručni suradnici.

Razmatrano je djelovanje LMK u  2019. godini  te je rad obje sastavnice LMK, kao i policije  na  graničnim sektorima, ocijenjen kao izvrstan obzirom da nisu zabilježene teže povrede, već samo pet lakših povreda državne granice, a svi ostali zajednički zadaci se uspješno  rješavaju.

Zajednički poslovi (rješavanje povreda državne granice, zamolbe za vodenim turama, privremeno otvaranje graničnog prijelaza i dr.) se obavljaju ekspeditivno i efikasno uz vrlo dobru međusobnu suradnju. Kako je u  proteklom razdoblju znatno povećan broj zahtjeva za odobravanjem plovidbi rijekama Murom i Dravom u sportske i rekreativne svrhe, velika pozornost se daje informiranju sudionika o mogućim opasnostima i obvezi poštivanja propisa o sigurnosti plovidbe, tako da  na zajedničkom dijelu vodene granice nismo imali zabilježenih nesretnih slučaja.
 
Stanje sigurnosti na državnoj granici ocjenjeno je dobrim, no i dalje treba održavati  kvalitetan kontakt između sastavnica LMK, kao i stalni kontakt s građanstvom u zoni državne granice, posebice poljoprivrednicima i lovačkim društvima prije početka lovačke sezone i prije obavljanja poljoprivrednih radova, u cilju prevencije povreda državne granice.

 
 
 

Stranica