Održana 31. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama

Slika PU_KK/Vijesti/2015/03/sjednica.jpg

U petak, 27. veljače, u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je 31. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama, na kojoj su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije 

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 27. veljače, u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je 31. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama, na kojoj su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Auto-kluba iz Koprivnice i Đurđevca, Auto-moto kluba iz Križevaca, Županijske uprave za ceste Koprivničko-križevačke županije, Hrvatskih cesta Poslovna jedinica Varaždin, Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i međunarodnu suradnju Koprivničko-križevačke županije, Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Doma zdravlja iz Koprivnice, te policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke. Osim članova rečenog Savjeta, sjednici su prisustvovali i predstavnici Grada Koprivnice, općina Gornja Rijeka, Drnje, Hlebine, Sveti I. Žabno, Koprivnički Bregi, Legrad, Koprivnički Ivanec, Peteranec i Novigrad Podravski.

U proširenom dijelu sjednice, sa predstavnicima jedinica lokalne uprave i samouprave raspravljano je o uređenju prometa temeljem čl. 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Na sjednici je između ostalog predstavljena problematika sigurnosti prometa na željezničko-cestovnim prijelazima u Koprivničko-križevačkoj županiji, te su dogovorene aktivnosti za naredni period vezane uz natjecanje iz poznavanje prometnih propisa za djecu s teškoćama u razvoju, te osposobljavanje učenika za samostalno upravljanje biciklom.                     

Također, prihvaćena je inicijativa da se ispred Savjeta za sigurnost cestovnog prometa uputi službeni poziv na sastanak Agenciji za obrazovanje, Ministarstvu prosvjete, obrazovanja i športa, te svim ravnateljima osnovnih škola u vezi donošenja programa osposobljavanja djece za samostalno upravljanje biciklom.



Stranica