Održana dječja škola nogometa u Goli

Slika PU_KK/Vijesti/2013/08/skola.nog.gola.6.300.gif

Foto: Pu koprivničko - križevačka  

U razdoblju od 6. do 9. kolovoza, na nogometnom igralištu u Goli proveden je projekt "OPEN FAN FOOTBALL SCHOOL 2013." Otvorena vesela škola nogometa je sportska priredba u sklopu humanitarnog projekta koji organizira Danska nevladina organizacija u suradnji s Norveškim nogometnim savezom i UEAF-om, s ciljem razvoja prijateljstva, tolerancije, nenasilja, uvažavanja raznolikosti te usvajanja navika važnih za normalan rast i razvoj djece koja su kroz vježbe pokazala i svoj sportski talent. U Hrvatskoj je ovaj projekt organiziran i provodi se u suradnji sa Nogometnim savezom Hrvatske. 

U Goli se okupilo oko 100 djevojčica i dječaka, starosti od 7-12 godina  s područja mjesta Gola, Gotalovo, Novo Virje, Novačka, Otočka i Ždala.

Policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica te policijski službenik, vodič službenog psa Interventne jedinice policije Policijske uprave koprivničko - križevačke istima su se na poziv rado odazvali te se priključili "malim" sportašima u petak, 9. kolovoza. 

Policijski službenik, vodič službenog psa, pokazao je djeci vježbu kako pas pronalazi opojnu drogu skrivenu u vozilu. Ujedno je skrenuo djeci pozornost na štetnost opojnih droga, te objasnio kako reagira službeni pas. 

Policijska službenica za preventivu provela je edukativno predavanje na temu sigurnog kretanja djece u prometu s posebnim osvrtom na potrebu korištenja zaštitne kacige i reflektirajučih prsluka tijekom vožnje na biciklu.

Veliko zanimanje djece bilo je usmjereno na vozilo tzv. "presretač", te na svjetlosne i zvučne signale rečenog vozila. 

Djeci je na kraju podijeljena bojanka na temu prometa, a iz koje će djeca obnoviti stečeno znanje.  Osim policijskih službenika djecu su posjetili i pripadnici Vatrogasne postrojbe koji su sve prisutne - djecu, roditelje, voditelje i nas policijske službenike iznenadili vodom iz interventnog vozila.

Također, s koordinatrogom projekta g. Dragom Marjanović dogovorena je i daljnja suradnja policijskih službenika, voditelja projekata i djece.



Stranica