Održana edukativna predavanje djeci u školama

Slika PU_KK/Vijesti/2016/09/OS.Sv.I.Zabno.1.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijski službenici Policijske postaje Križevci, u suradnji sa suradnicima Auto moto kluba Križevci, su u četvrtak, 15. i petak, 16. rujna, posjetili djecu prvih razreda Osnovne škole Grigor Vitez u Svetom Ivanu Žabno, područnim školama u Svetom Petru Čvrstecu, Tremi i Cirkveni, Osnovnoj školi Kalnik, Osnovnoj školi Ljudevit Modec u Križevcima, kao i područnim školama u Križevačkoj Poljani. Također, predavanja je održana u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Križevcima, u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u cilju zaštite i smanjenje stradavanja djece kao najugroženije skupine sudionika u cestovnom prometu.   

Djeci je na praktičnim primjerima ukazano koje ih opasnosti kao nove sudionike u prometu čekaju na našim cestama, pri čemu je posebna pažnja usmjerena na njihov način prelaska preko ceste, korištenje obilježenih pješačkih prijelaza, semafora te kretanje po kolniku, a istima su tom prigodom podijeljeni i prigodni preventivni materijali.

Budući da kao sudionici u prometu stradavaju i djeca, slijedom toga prometni odgoj i prometna kultura, a samim time i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa imaju veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa. Stoga upravo rad s najmlađom populacijom sudionika u prometu pridonosi sigurnijem sudjelovanju u prometu.



Stranica