Održana info točka i provedena preventivno-represivna akcija tijekom održavanja moto skupa u Koprivnici

Slika PU_KK/Vijesti/2018/06/moto.skup.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U subotu, 23. lipnja, u popodnevnim satima policijski službenici motociklisti Postaje prometne policije Koprivnica izvršili su pratnju defilea vozača mopeda i motocikla na relaciji Koprivnica - Šoderica - Koprivnica, a povodom održavanja Moto skupa u Koprivnici. Također, provedena je i preventivno - represivna akcija nadzora alkoholiziranosti vozača, nadzor vozača mopeda, motocikala i mladih vozača.

Kontrolirano je 59 vozača kod kojih su zabilježena 22 prekršaja od čega 10 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Kontrolirano je devet mladih vozača od kojih je jedan vozač osobnog automobila zatečen pod utjecajem alkohola. Unatoč mnogobrojnim vozačima mopeda i motocikla na prometnicama, najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 23. lipnja u 23.40 sati u Koprivnici, u Starogradskoj ulici kod vozača bicikla koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,43 promila.

Za istaknuti je kako niti jedan vozač mopeda ili motocikla nije zatečen kako upravlja pod utjecajem alkohola, a čemu je svakako doprinijelo preventivno alkotestiranje na ulazu/izlazu iz Kampusa, kojem je pristupilo oko 200 vozača.

Također, tijekom provođenja preventivno-represivne akcije postavljena je i provedena info točka usmjerene na vozače mopeda, motocikala i mlade vozače. Osim savjeta za sigurnu vožnju te samozaštitno ponašanje (korištenje zaštitne kacige i dr. opreme), prisutnima su dijeljeni promidžbeni materijali Policijske uprave.



Stranica