Održana info točka na temu „Biciklisti i vozači mopeda i motocikala u prometu“

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2019/06/info.tocka.26.6.2.JPG
  • Slika

Policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica održali su info točku na temu „Biciklisti i vozači mopeda i motocikala u prometu“ 

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U utorak, 25. lipnja, policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica održali su info točku na temu „Biciklisti i vozači mopeda i motocikala u prometu“ 
Tom prilikom skrenuta je pozornost vozačima da mogu upravljati određenom kategorijom vozila samo ako posjeduju važeću vozačku dozvolu za tu vrstu motornih vozila. Vozačima motocikala i mopeda skrenuta je pozornost da oni i osobe koje prevoze na tim vozilima za vrijeme vožnje na glavi moraju nositi  propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, te osobe koje prevoze ne smiju biti pod utjecajem alkohola iznad 0,5 promila.

Biciklisti kao ugrožena skupina sudionika u prometu, upozoreni su na obavezu korištenja biciklistički traka ili staza tamo gdje su one izgrađene, obavezu nošenja zaštitne kacige za djecu mlađu od 16, zabranu upotrebe mobitela tijekom vožnje na biciklu, upotreba reflektirajući traka ili prsluka noću i za vrijeme smanjene vidljivosti te kako bicikli trebaju biti tehnički isparavani (svjetla, kočnice).

Isto tako svi prisutni upozoreni su na negativan utjecaj alkohola na vozače te kako već malena količina alkohola povećava samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežava zapažanje i usporava reakciju vozača.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila