Promet: Zabilježene četiri prometne nesreće

Slika /ikone/policija.jpg

Na području policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene i tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Na području policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene i tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.   
 
Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama
 
U petak, 24. lipnja, oko 10.15 sati, u Svetom Ivanu Žabno u Zagrebačkoj ulici  27 – godišnjak je upravljao osobnim automobilom Golf bjelovarske registarske oznake kojem je istekla registracija i pod utjecajem alkohola od 1,20 promila. Uslijed nepropisnog kretanja vozilo je sletjelo van kolnika udarilo u dvije dvorišne ograde, prilazni most i 35 – godišnjeg pješaka koji se kretao nogostupom. Obojica sudionika prometne nesreće su zadobili tjelesne ozljede. Po zaprimanju liječničke dokumentacije biti će podnesena odgovarajuća pismena.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
U ponedjeljak, 24. lipnja, oko 8.25 sati, u Koprivnici na parkiralištu u Ulici dr. Željka Selingera 48 – godišnjak je upravljao osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake te prilikom nepropisne vožnje unazad udario u osobni automobil Mercedes kojim se parkiralištem kretao 32 – godišnji vozač, a koji je upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Protiv obojice vozača biti će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.
 
U ponedjeljak, 24. lipnja, oko 12.50 sati, u Koprivnici na raskrižju na Trgu Mladosti 22 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Fiat koprivničke registarske oznake iz smjera Ulice Antuna Nemčića. Dolaskom do raskrižja s Križevačkom ulicom oduzela je prednost prolaska osobnom automobilu Peugeot kojim je u smjeru Križevačke ulice upravljala 18 – godišnja vozačica. Protiv 22 – godišnje vozačice biti će pokrenut prekršajni postupak.
 
U ponedjeljak, 24. lipnja, oko 19.55 sati, u Molvama na parkiralištu na Trgu kralja Tomislava 53 - godišnjak je upravljao osobnim automobilom VW Vento daruvarske registarske oznake te uslijed nepropisne vožnje unazad udario u parkirani osobni automobil Renault. Vozač je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,53 promila te je uhićen.
U utorak, 25. lipnja, 53 – godišnjak je doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici gdje je kažnjen novčanom kaznom od 2.100 kuna, kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na godinu dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.   
 
Dobro je podsjetiti
 
Oprezno u prometu
 
Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti jer alkohol negativno utječe na vozačke sposobnosti, čime se  uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima. Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa zasebno molimo mlade vozače. Podsjećamo na ograničenja u vezi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola odnosno da je za njih dozvoljena koncentracija alkohola od 0,00 promila. Osobama koje su konzumirala alkoholna pića savjetujemo da ne upravljaju vozilima u prometu, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi-vozila odnosno da zamole osobu u koju imaju povjerenje, a koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkoholna pića da upravlja vozilom. Mladima savjetujemo primjenu tzv. dogovornog vozača.
Sve vozače motornih vozila pozivamo na poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila izražene prometnim znakovima i pravilima. Ujedno, sve vozače podsjećamo da moraju brzinu kretanja svog vozila prilagoditi stanju i osobinama prometnice, postavljenim prometnim znakovima, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti odnosno da sukladno uvjetima na kolniku smanje brzinu kretanja svog vozila.
Vozači i svi putnici u motornim vozilima trebaju koristiti sigurnosni pojas, a djeca koja se prevoze u automobilima trebaju biti smještena u pravilno pričvršćene dječje autosjedalice i vezana sigurnosnim pojasom sjedalice odnosno sigurnosnim pojasom u vozilu ukoliko koriste “boostere”. Ujedno podsjećamo da za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljena uporaba mobitela, osim ukoliko se koristi uređaj koji omogućava uporabu mobitela bez uporabe ruku.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila