Kriminalitet: Od 24. do 26. lipnja zabilježena četiri kaznena djela

Slika /ikone/policija 2019. -1.jpg

Od 24. do 26. lipnja zabilježena četiri kaznena djela

Foto: Ilustracija

Na području policijske uprave zabilježena su četiri kaznena djela. Izdvajamo:
 
Prijevara
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 44 – godišnjak sa zagrebačkog područja tijekom rujna prošle godine sa 47 – godišnjakom dogovorio otkup žita, koje žito je preuzeo, a da žito nije platio, oštetivši 47 – godišnjaka za oko 89.900 kuna.
Također, sumnja se da je osumnjičeni s oštećenim 45 – godišnjakom dogovorio prodaju žita, za koje žito je oštećeni uplatio na račun tvrtke osumnjičenog oko 27.000 kuna, dok osumnjičeni žito nije dostavio oštećenom niti vratio novac. Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Nedozvoljena uporaba osobnih podataka
 
Tijekom travnja i svibnja ove godine nepoznati počinitelje je na temelju nedozvoljene uporabe osobnih podataka oštećenog 49 – godišnjaka sa šireg đurđevačkog područja sklopio pretplatničke ugovore te kupio četiri mobitela, oštetivši vlasnika za nekoliko stotina kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.
 
Krađa
 
U ponedjeljak, 24. lipnja, u popodnevnim satima u Križevcima u Ulici kralja Tomislava nepoznati počinitelj je iz trgovine otuđio kreme za sunčanje, oštetivši vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim predmetima. 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon