Održana info - točka za traktoriste u Novakima Ravenskim

Slika PU_KK/Vijesti/2018/06/TraktoriNovakiRav_2.JPG

Foto: PU koprivničko - križevačka

Sve veći je broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači traktora s priključnim vozilima, te stradavanje vozača prilikom obavljanja poljoprivrednih radova. Policijski službenik za preveciju cestovnog prometa PP Križevci u petak je, 1. lipnja, u Novakima Ravenskim održao info - točku, a u sklopu vršenja tehničkih pregleda traktora i njihovih priključnih vozila izvan objekta stanice za tehnički pregled vozila.

Ovom prilikom vozači su informirani o sigurnom sudjelovanju vozača traktora u prometu. Skrenuta im je pozornost na obveze koje kao sudionici u prometu moraju poštivati, kao i na posljedice i sankcije koje ih slijede ukoliko ih se ne pridržavaju.

Osim savjeta posjetiteljima su dijeljeni preventivni letci i promidžbeni materijali, a poseban naglasak usmjeren je na obvezu registracije vozila, oprez prilikom vršenja radnji vozilom, problem konzumacije alkohola, a potom i sudjelovanja pod utjecajem alkohola u prometu na cesti, te obvezu uklanjanja blata s kotača prilikom uključivanja u promet.



Stranica