Održana mjesečna konferencija za medije

Slika /PU_KK/Vijesti/2019/12/presica.10.12.1.JPG

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 10. prosinca, održala redovnu mjesečnu konferenciju za medije

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 10. prosinca, održala redovnu mjesečnu konferenciju za medije.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u studenom novinarima je predočila glasnogovornica Dijana Žagar, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u jedanaest mjeseci ove godine.

Potom je voditelj Službe policije Damir Jančijev najavio provedbu preventivne akcije "Mir i dobro", koju će Policijska uprava provoditi i ove godine, kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana i postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira te spriječila zlouporaba oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava. Upoznao je sa značajnijim zakonskim odredbama koje se odnose na prodaju i uporabu pirotehničkih i drugi eksplozivnih sredstava te je građanima uputio niz savjeta i pozvao ih na oprez i razboritost. Naznačio je aktivnosti koje će policija provoditi i prikazao rezultate prošlogodišnje akcije.

Policijski službenik protueksplozijske zaštite Mato Radotović predočio je rezultate dragovoljne predaje oružja iz akcije "Manje oružja, manje tragedija" u 11 mjeseci ove i prošle godine i opetovano uputio poziv građanima na dragovoljnu predaju oružja i eksplozivnih sredstava.
 
 

Pisane vijesti