Održana redovna konferencija za novinare

Slika PU_KK/Vijesti/2017/10/presica.10.1.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 11. listopada, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare. 

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u rujnu novinarima je predočila policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice.  

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc predočila je stanje sigurnosti cestovnog prometa u devet mjeseci ove godine te dala niz korisnih savjeta sudionicima u prometu.

Obzirom na trenutno narušeno povoljno stanje sigurnosti u prometu, uslijed događanja prometnih nesreća s poginulim osobama, te prometnim nesrećama u kojima su sudionici bili pod utjecajem alkohola, najavila je pojačani nadzor prometa s naglaskom na aktivnosti policije spram vozača pod utjecajem alkohola, kao i sva druga gruba kršenja prometnih propisa. Također, Voditeljica je predočila rezultate provedene preventivne akcije "Poštujte naše znakove". Najavila je provedbu 24 – satne akcije nadzora brzine kretanja vozila, koja će se provesti tijekom 18./19. rujna.  

Obzirom na započetu sezonu grijanja i povećanu opasnost od požara, eksplozija i trovanja ugljičnim monoksidom,  Jasna Šestak, Inspektorica zaštite od požara i eksploziva, izrekla je niz korisnih savjeta za preveniranje neželjenih događaja. Upoznala je sa statističkim pokazateljima zabilježenih požara, eksplozija i trovanjima tijekom prošle i ove godine.

 



Stranica