Održana redovna mjesečna konferencija za medije

Slika /PU_KK/Vijesti/2019/11/Presica.7.11..JPG

Danas je, 7. studenoga, održana redovna konferencija za medije

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Redovna mjesečna konferencija za medije danas je, 7. studenoga, održana u prostorijama Policijske uprave koprivničko – križevačke.

Kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice, prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u listopadu novinarima je predočila glasnogovornica Dijana Žagar. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u deset mjeseci ove godine.

Voditeljica odsjeka za sigurnost cestovnog prometa predočila je stanje sigurnosti cestovnog prometa kroz problematiku prometovanja u zimskim uvjetima. Iznijela je podatke zabilježenog stanja sigurnosti prometa tijekom prethodne Zimske službe, upoznala sa zakonskim obvezama prometovanja u zimskim uvjetima te dala niz savjeta vozačima i drugim sudionicima u prometu tijekom zimskih uvjeta na cestama.

Također, najavila je provedbu pojačanih mjera prometne policije Policijske uprave povodom proslave "Martinja", koje će se povoditi od 8. do 12. studenoga. Upoznala je s pokazateljima utjecaja alkoholiziranosti vozača na događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba te dala niz korisnih savjeta.

Obzirom na započetu sezonu grijanja i povećanu opasnost od požara, eksplozija i trovanja ugljičnim monoksidom,  Ivana Šeničnjak, policijska službenica uputila je niz korisnih savjeta za preveniranje neželjenih događaja. Upoznala je sa statističkim pokazateljima zabilježenih požara, eksplozija i trovanjima tijekom prošle i ove godine. 

Naposljetku, policijska službenica za prevenciju Maja Gregurović, predstavila je preventivni projekt „Lily“. Istaknula je kako je cilj projekta suzbijanje i borba protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te da se samo zajedničkim aktivnostima nasilje može prevenirati, odnosno da svaka vrsta nasilja mora imati nultu stopu tolerancije. Iznijela je statističke podatke o broju prekršaja i kaznenih djela nasilja u obitelji.
 

Stranica