Održane aktivnosti u sklopu projekta "Zdrav za 5"

Slika PU_KK/Vijesti/2014/05/soderica.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U utorak, 20. svibnja, na Šoderici, predio „Lazine“ kod ronilačkog kluba održale su se aktivnosti u sklopu komponente II., projekta „Zdrav za 5“.           

U aktivnosti je sudjelovalo 90 učenika prvih i drugih razreda Obrtničke škole, Srednje škole i Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica. 

Na početku same aktivnosti učenicima su se obratili policijski službenici Policijske uprave, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije i načelnik općine Legrad, koji su učenike upoznali sa projektom „Zdrav za 5“.  

Od strane predstavnika Udruge „Drava dokumentacijski centar“ učenici su upoznati sa  projektom „Nek'nas Drava spoji“, a koji ima za cilj promicanje zdravih stilova života i organizirano provođenje slobodnog vremena mladih, s naglaskom na promjenu stavova vezanih za ovisnosti. Učenici su prilikom trajanja aktivnosti, bili po grupama u čamcima koji su "Nulte točke tolerancije na nasilje", gdje su timskim veslanjem obilazili jezero Šoderica. 

Predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, službe spašavanja života na vodi pod nazivom „Zabavite se i budite na oprezu“, održali su predavanje i podijeliti letke s ciljem upoznavanja učenika s opasnostima na vodi. 

Od strane Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko - križevačke županije održano je predavanje o zaštićenom području Regionalnog parka Mura-Drava i NATURA 2000 područja - jezero Šoderica. 

Policijska uprava koprivničko - križevačka u aktivnosti je sudjelovala sa svojim ustrojstvenim jedinicama - Uredom načelnika, Odsjekom za sigurnost cestovnog prometa, protueksplozijskom zaštitom Službe policije, Interventnom jedinicom policije, Postajom prometne policije, Policijskom postajom Koprivnica i Postajom granične policije:  

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica i Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa učenicima su održali predavanje o ovisnostima (alkohol i droge), s posebnim naglaskom na utjecaj tih sredstava u prometu na cestama (uz video materijal, učenicima su posebno bile zanimljive „pijane naočale“ i poligon koji su morali proći sa istima),

Interventna jedinica policije prezentirala je opremu, prikazala rad ronioca i vježbu vodiča službenog psa sa psom, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu održao je edukaciju učenika s ciljem upoznavanja na opasnosti koje prijete od minsko-eksplozivnih sredstava i postupkom u slučaju pronalaska istih.  

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja, stanica Bjelovar-obavještajna točka Koprivnica prezentirali su opremu koju koriste u svojem radu i na konkretnim primjerima iz svoje prakse predočili učenicima na koji način funkcionira rad njihove službe. 

Svi partneri i sudionici ove aktivnosti djelovali su sa zajedničkom porukom:

 „NE drogi, NE alkoholu, NE igrama na sreću-ŽIVI ZDRAVO, BUDI ZDRAV JER ČIST OKOLIŠ JE ZDRAVA BUDUĆNOST“.



Stranica