Održane info točke vozačima traktora na području Policijske postaje Križevci

Slika /PU_KK/Vijesti/2019/04/info.tocke.kz.15.4..JPG

Osim savjeta, vozačima traktora dijeljeni su preventivni letci, a poseban naglasak usmjeren je na obvezu registracije vozila, oprez prilikom vršenja radnji vozilom

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Obzirom na veći broj prometnih nesreća i nesretnih slučajeva u kojima sudjeluju vozači traktora sa priključnim vozilima, policijski službenici Policijske postaje Križevci su protekli tjedan u Miholcu, Tremi i Carevdaru održali info-točke, a u sklopu vršenja tehničkih pregleda traktora i njihovih priključnih vozila izvan objekta Stanice za tehnički pregled vozila. Na info točkama vozači su informirani o sigurnom sudjelovanju vozača traktora u prometu.
U cilju izbjegavanja događanja prometnih nesreća i stradavanja u prometu istima je skrenuta pozornost na obveze koje kao sudionici u prometu moraju poštivati kao i na posljedice i sankcije koje ih slijede ukoliko se istih ne pridržavaju.
Osim savjeta, vozačima traktora dijeljeni su preventivni letci, a poseban naglasak usmjeren je na obvezu registracije vozila, oprez prilikom vršenja radnji vozilom, problem konzumacije alkohola, a potom i sudjelovanja pod utjecajem alkohola u prometu na cesti, te obvezu uklanjanja blata sa kotača prilikom uključivanja u promet.

Stranica