Održano natjecanje poznavanja prometnih propisa "Ja u prometu"

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2019/04/coor.0.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Natjecanje je održano u suradnji Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke i COOR-a „Podravsko sunce“, a isto su pomogli Savjet za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije, Grad Koprivnica, Kraš i Podravka

U prostorijama Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ u Koprivnici, u petak, 12. travnja, uz pjesmu „A Ram Sam Sam“ i tortu za jubilarnu obljetnicu koju su pripremili učenici Obrtničke škole iz Koprivnice započelo je 10. natjecanje poznavanja prometnih propisa „Ja u prometu“.
 
Natjecanje je održano u suradnji Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke i COOR-a „Podravsko sunce“, a isto su pomogli Savjet za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije, Grad Koprivnica, Kraš i Podravka.
Ove godine na natjecanju su sudjelovale ekipe COOR-a Virovitica, COO-a Čakovec, COOR-a Križevci, COO-a „Tomislav Špoljar“ iz Varaždina, COO-a Velika Gorica, Odjeli za učenike s teškoćama u razvoju Osnovne škole „Grgura Karlovčana“ iz Đurđevca, Osnovna škole Dubrava područna škola Farkaševac, V. osnovna škola iz Bjelovara, Osnovna škola „Grigor Vitez“ iz Zagreba i COOR-a „Podravsko sunce“ iz Koprivnice. Ukupno je sudjelovalo 40 natjecatelja.

Natjecanje se je sastojalo od tri cjeline. Prvi dio bio je rješavanje pismenog testa o poznavanju prometnih pravila, propisa i pojedinih situacija u prometu na cestama, nakon čega se je pristupilo drugom dijelu. Drugi dio se odnosio na motoričke igre spretnosti i prometne igre (brojevne i likovne slagalice). Treći dio sastojao se od poligona za pokazivanje vještina spretnosti upravljanja biciklom. Uz brzinu rješavanja prometnih igara i spretnost na poligonu, važnu ulogu odigrala je i točnost riješenih zadataka. Treći dio natjecateljima je bio zahtjevan, pa je uz poneke padove ipak bio i najzanimljiviji.
Osim pojedinačnog natjecanja, bodovi su se skupljali i za ekipe, te je u napetoj završnici najviše znanja i vještina pokazala ekipa domaćina iz COOR-a „Podravsko sunce“, drugo mjesto osvojila je V. osnovna škola iz Bjelovara, a treće ekipa COOR-a „Tomislav Špoljar“ iz Varaždina. Domaćini su pokazali veliko srce, pa su prvu nagradu – bicikl, poklonili drugoplasiranoj ekipi.
 
Ove godine, po prvi puta održano je pojedinačno natjecanje u lakoj i umjerenoj kategoriji, a plasman je bio slijedeći:
 
Laka kategorija:
1. mjesto – natjecatelj iz V. Osnovne škole Bjelovar
2. mjesto – natjecatelj iz COOR-a Podravsko sunce
3. mjesto – natjecatelj iz COO Čakovec.
 
          Umjerena kategorija:
1. mjesto – natjecateljica iz Odjela za učenike s teškoćama u razvoju OŠ G. Karlovčana iz Đurđevca
2. mjesto i veliki pljesak – natjecatelj iz PŠ Farkaševac
3. mjesto – natjecatelj iz COOR-a Križevci.

Sve ekipe za nagradu su dobile biciklističke kacige, pehare, preventivne materijale Policijske uprave i slatkiše.
Pomoć oko provođenja natjecanja pružili su pripadnici Školske prometne jedinice Osnovne škole „Đuro Ester“ iz Koprivnice, zajedno s voditeljicom Tijanom Martić.

Stranica