Oprezno u prometu tijekom božićnih blagdana

Slika PU_KK/Vijesti/2016/12/LetakPrometBozic_2.jpg

Foto: Ilustracija

Tijekom božićnih blagdana dolazi do znatnog povećanja frekvencije vozila, uslijed čega na prometnicama, a posebice u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu povremeno može doći do otežanog i sporijeg odvijanja prometa. Najveće prometne gužve događati će se u blizini velikih trgovačkih centara. Ovo će posebice biti izraženo 23. prosinca u poslijepodnevnim satima i 24. prosinca, kada će se obavljati posljednje pripreme za predstojeće božićne blagdane, te u ponedjeljak, 26. prosinca.

U blizini crkvi u kojima će se odvijati Svete mise, dana 24./25. prosinca, također se očekuje veća frekvencija vozila i velik broj parkiranih osobnih automobila uslijed čega može doći do sporog odvijanja prometa, ali i velik broj pješaka.

Molimo građane za strpljenje u slučaju sporijeg odvijanja prometa. Kako bi se što prije osiguralo normalno odvijanje prometa policijski službenici će, po potrebi, vršiti regulaciju prometa, te je potrebno postupati sukladno njihovim znacima.

Sve sudionike u prometu podsjećamo da budu izrazito oprezni i poštuju prometne propise i znakove, a na vozače posebice apeliramo da poštuju ograničenja brzine kretanja, prava prvenstva prolaska na raskrižjima, vožnju s dopuštenom koncentracijom alkohola u organizmu i da vozila adekvatno pripreme za zimske uvjete.

Posebno upozoravamo vozače mlađe dobne skupine kao i osobe starije životne dobi na pojačan oprez u prometu.



Stranica