Oprezno u prometu tijekom uskrsnih blagdana

Slika /ikone/policija sigurnost i povjerenje.JPG

Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 15. travnja do utorka, 19. travnja 2022. godine provoditi pojačani nadzor prometa

Foto: Ilustracija

Tijekom travnja 2022. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 17 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama devet osoba je ozlijeđeno. 
 
Predstoje nam uskrsni blagdani tijekom kojih će se broj vozila na prometnicama povećati, zbog čega se povećava i mogućnost događanja prometnih nesreća. Najveće povećanje broja vozila očekuje se na državnim i županijskim cestama. U slučaju, povremenog, sporijeg odvijanja prometa sve sudionike u prometu molimo za strpljenje, a kako bi se što prije osiguralo normalno odvijanje prometa policijski službenici će, po potrebi, vršiti regulaciju prometa te je potrebno postupati sukladno njihovim znacima.
 
Kako bi se tijekom predstojećeg produženog vikenda spriječilo događanje prometnih nesreća i stradavanje osoba u prometu na cestama, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 15. travnja do utorka, 19. travnja 2022. godine provoditi pojačani nadzor prometa.

Pojačano će se nadzirat brzina kretanja, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanje vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilno korištenje mobitela. Posebna pozornost će se posvetiti nadzoru mladih vozača, recidivista i vozača mopeda i motocikala. Uz navedeno, sankcionirati će se i svako drugo grubo kršenje prometnih propisa.
 
Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, ograničenja brzine kretanja, da ne sudjeluju u prometu ako su konzumirali alkohol i/ili druga opojna sredstva nego da u tom slučaju koriste „dogovornog  vozača“, javni ili taxi prijevoz. Svim vozačima i putnicima u motornim vozilima savjetujemo korištenje sigurnosnog pojasa te prijevoz djece u sigurnosnim auto-sjedalicama.

Sretan Uskrs i sigurno sudjelovanje u prometu želi Vam Policijska uprava koprivničko-križevačka.
 

Najave | Promet i vozila