Osiguranje nogomtene utakmice između NK "Slaven Belupo" i HNK "Rijeka"

Slika /ikone/hauba policijska.JPG

Tijekom osiguranja utakmice jedan gostujućih navijač je doveden u prostorije policije radi počinjenja prekršaja iz čl. 4 Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima

Foto: Ilustracija

Jučer, 1. svibnja od 18.10 do 20.00 sati, na gradskom stadionu u Koprivnici odigrana je nogometna utakmica između NK „Slaven Belupo“ i HNK „Rijeka“, na kojoj je bilo oko 1000 navijača, od kojih 150 gostujućih navijača.

Tijekom osiguranja utakmice jedan gostujući navijač je doveden u prostorije policije radi počinjenja prekršaja iz čl. 4 Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima (navijač posjedovao opojnu drogu marihuanu i pirotehničko sredstvo).

Protiv počinitelja će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda te mu je izdana mjera opreza zabrane prisustvovanja nogometnim utakmicama HNK Rijeke i hrvatske nogometne reprezentacije osam dana.

Nadalje, tijekom utakmice gostujući navijači su na tribinama aktivirali dva pirotehnička sredstva („dimnu kutiju i bljeskalicu“). Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.
 

Pisane vijesti