Osnovnoškolci posjetili Policijsku upravu

Slika PU_KK/Vijesti/2011/10/Djeca21.10.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 21. listopada u vremenu od 12.30 do 14.10 sati Policijsku upravu koprivničko -križevačku posjetilo je 25 učenika VII a razreda osnovne škole „Đuro Ester“ Koprivnica. 

Prilikom posjeta učenici u upoznati s radom šalter - sale upravnih poslova odnosno objašnjen im je postupak izdavanja osobne iskaznice, putovnice, vozačke i prometne dozvole. Nakon toga, prezentirao im se rad Operativno - komunikacijskog centra policijske uprave, te prostorije za zadržavanje. 

U dvorani Policijske uprave prisustvovali su vježbi Interventne jedinice policije Koprivnica u sklopu koje su mogli vidjeti jedan od segmenata rada Interventne policije koji se odnosi na sprečavanje nasilja na javnim okupljanjima. 

Voditeljica Pododsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc održala je predavanje na temu sudjelovanje djece pješaka, biciklista i putnika u automobilima pri čemu je posebno naglašeno korištenje zaštitne biciklističke kacige. 

Koordinator kontakt - policije policijske uprave Robert Šarec održao je predavanje vezano uz noćne izlaske osoba mlađih od 16 godina, vršnjačko nasilje i  opasnosti korištenje interneta s posebnim naglaskom na korištenje društvenih mreža. 

Vođa grupe za protueksplozijsku zaštitu i policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu  Marinko Petrekovć održali su predavanje o korištenju pirotehničkih sredstava za zabavu i kako postupiti u slučaju pronalaska minsko - eksplozivnih sredstava, te su zamolili djecu da roditelje obavijeste da je još uvijek u tijeku predaja oružja bez sankcija.



Stranica