Osumnjičeni s računa tvrtke sebi isplatio novčani iznos od 167.235,53 eura te s drugoosumnjičenim oštetio državni proračun RH za najmanje 52 tisuće eura

Slika /ikone/Euro.1.jpg

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaje poreza ili carine protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika starosti 30 i 32 godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaje poreza ili carine.  
 
Sumnja se da je prvoosumnjičeni kao direktor tvrtke s područja Koprivničko-križevačke županije počinio kazneno djelo „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“ na način da je od siječnja 2019. do travnja 2021. godine s računa tvrtke neosnovano u više navrata isplatio novčana sredstva u ukupnom iznosu od 167.235,53 eura, prilikom čega je lažno prikazao da su isplate rađene u poslovne svrhe, a novac je zadržao za sebe.
 
Također, sumnja se da je osumnjičeni počinio kazneno djelo „Utaja poreza ili carine“, na način da je tvrtka od studenoga 2019. do srpnja 2020. godine neosnovano odbila pretporez u iznosu od 27.367,44 eura po ispostavljenim računima poljoprivrednih gospodarstava za usluge koje nikada nisu izvršene.    
 
Isto tako sumnja se da je drugoosumnjičeni kao direktor iste tvrtke počinio kazneno djelo „Utaja poreza ili carine“  na način da je tvrtka od ožujka do travnja 2021. godine neosnovano odbila pretporez u iznosu od 24.701,71 euro po ispostavljenim računima poljoprivrednih gospodarstava za usluge koje nikada nisu izvršene.   
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaje poreza ili carine protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon