Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 30 kaznenih djela, 23 prometne nesreće, tri požara i tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA        
                                     
U proteklom tjednu zabilježeno je 30 kaznenih djela, od čega 13 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije, kazneno djelo iz područja kibernetičke sigurnosti devet kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga i dva kaznena djela iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno 15 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježena su tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od čega prekršaj svađe i vike, prekršaj tučnjave i prekršaj odavanja prosjačenju. Prekršajno su prijavljene dvije osobe.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježeno je šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom.

Nadalje, tijekom vikenda od 15. do 18. prosinca utvrđeno je 146 prometnih prekršaja, od čega 25 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 40 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava i četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Četiri vozača bila su smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, a dva vozača su bila uhićena.

Izvršen je nadzor 42 mlada vozača, a isti su počinili sedam prekršaja (tri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekršaj ne korištenja sigurnosnog pojasa i tri ostala prekršaj).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 18. prosinca u 17.45 sati u mjestu Veliki Raven, kod 58-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,67 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 16. prosinca u 8.08 sati u Kalinovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 133 kilometra na sat, iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su tri požara na građevinskim objektima. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a vlasnici materijalnu štetu procjenjuju na ukupno 30.000 eura.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti