Preventivne aktivnosti tijekom proteklog tjedna

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sve sudionike u prometu i nadalje pozivamo na dosljedno poštivanje prometnih propisa

Foto: PU koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom tjedna policijski službenici Policijske postaje Đurđevac održali su u Đurđevcu info točku na temu sudjelovanja u prometu pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica, opasnosti korištenja mobitela te mlade vozače.
 
Nadalje, u suradnji Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave koprivničko-križevačke i Službe civilne zaštite Koprivnica polaznicima kreativnih radionica Narodne knjižnice Virje i Društva naša djeca Virje odnosno učenicima od 1. do 8. razreda osnovnih škola održano je edukativno predavanje. Učenicima je ukazano na opasnosti korištenja mobitela i važnosti poštivanja prometnih propisa. Prigodnim animiranim filmovima pojašnjeno je ponašanje u slučaju požara, potresa, poplava i zaraznih bolesti, te kako se zaštiti od istih.
 
Predškolska skupina dječjeg vrtića Fijolica iz Novigrada Podravskog posjetila je Policijsku upravu, kojom prilikom su obišli prostorije policijske uprave te ponovili najvažnije prometne propise. Najviše veselja bilo je prilikom kićenja bora ukrasima koje su sami izradili.

Također, na području Policijske uprave proveden je „Dan ljubaznosti u prometu“ u suradnji s Policijskom upravom međimurskom, auto-školom Rally i Baks, te gradovima Koprivnica, Đurđevac i Križevci. Vozačima motornih vozila ukazano je na poštivanje obveza prema pješacima, posebice na pješačkim prijelazima, a pješacima i vozačima bicikala skrenuta je pozornost na siguran način prelaska prometnice, posebno na obilježenim pješačkim prijelazima. Vozačima koji su poštivali prometne propise vezano za propuštanje pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima uručeni su prigodni materijali. Prigodno su nagrađeni pješaci i vozači bicikala koji su na pravilan način prelazili kolnik.
  
Sve sudionike u prometu i nadalje pozivamo na dosljedno poštivanje prometnih propisa.
 
 

Pisane vijesti