Otuđio vozilo i uzrokovao prometnu nesreću

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

U ponedjeljak, 31. listopada, oko 1.55 sati u Velikoj Mučni 27 - godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Opel Astra koprivničkih reg. oznaka, u smjeru Sokolovca. Radi neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika. Vozač je zadobio lake tjelesne ozljede, a vozilom je upravljao prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita) te pod utjecajem alkohola od 0,80 g/kg.

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 31. listopada, oko 1.55 sati u Velikoj Mučni 27 - godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Opel Astra koprivničkih reg. oznaka, u smjeru Sokolovca. Radi neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika. Vozač je zadobio lake tjelesne ozljede, a vozilom je upravljao prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita) te pod utjecajem alkohola od 0,80 g/kg.

Tijekom provedbe kriminalističkog istraživnja ove prometne nesreće utvrđeno je da je vozilo vlasništvo D.G. (1963.) iz Štaglinca, a da ga je 27 - godišnjak prethodno otuđio iz nezaključanog dvorišta kuće. Osumnjičeni je otvorio nezaključanu ogradu kolnog ulaza u dvorište te se odvezao sa vozilom koje je bilo nezaključano i sa ključevima u njemu.

Poradi osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Oduzimanje tuđe pokretne stvari protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

Radi prometnih prekršaja osumnjičeni je doveden na Prekršajni sud u Koprivnici, gdje je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana, uvjetno na godinu dana, novčanom kaznom od 3 900 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci. 



Stranica