Rezultati pojačanog nadzora upravljanja pod utjecajem alkohola

Slika PU_KK/Vijesti/2011/11/alkotest02.jpg

U vremenskom razdoblju od 26. listopada od 12 sati do 31. listopada do 20 sati, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke proveden je pojačani nadzor upravljanja pod utjecajem alkohola.

Foto: Ilustracija

U vremenskom razdoblju od 26. listopada od 12 sati do 31. listopada do 20 sati, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke proveden je pojačani nadzor upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Policijski službenici kontrolirali su 567 vozača i vozila, te je ukupno  ostvareno 168 represivnih mjera. Poradi vožnje pod utjecajem alkohola sankcionirana su 32  vozača. 

Osim nadzora vozača pod utjecajem alkohola, policijski službenici utvrđivali su i druge prekršaje, te su tom prilikom utvrdili prekršaje: 14 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilima, 12 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima, devet prekršaja odnosilo se na nekorištenje sigurnosnog pojasa, osam prekršaja nepoštivanja prometnih svjetala, osam prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, pet prekršaja pretovara teretnih automobila, pet prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska, dva prekršaja upravljanja vozilima kojima je isteklo važenje prometne dozvole te dva prekršaja nekorištenja zaštitne kacige. 

Iz prometa je isključeno ukupno 37 vozača i 16 vozila, dok je privremeno oduzeto 17 vozačkih dozvola. Ostvareno je 10 aktivnosti sukladno Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu i jedna aktivnost sukladno Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu. 

 Tijekom provedbe pojačanih aktivnosti u nadzoru prometa u posebnu prostoriju za smještaj do otrježnjenja smješteno je bilo 17 vozača. 

Najveća koncentracija alkoholaizmjerena je u subotu, 29. listopada u 16.10 sati u Kutnjaku, kada je hrvatski državljanin (1970) upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,18 g/kg.

Zbog počinjenih prekršaja uhićeno je bilo sedam vozača protiv kojih su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su isti kažnjeni kaznama uvjetnog zatvora, novčanim kaznama i zabranama upravljanja vozilima B kategorije. 

Na području Policijske uprave u činjenju prekršaja u povratu zatečeno je šest vozača. 

U vrijeme pojačanog nadzora prometa, dogodilo se 16 prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreća sa ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba zadobilo lake tjelesne ozljede.



Stranica