Pješaci i biciklisti savjetovani o sigurnom prometovanju

Slika PU_KK/Vijesti/2017/06/InfoTockaKc22.6.jpg

Jučer, 22. lipnja, policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica održale su info - točke u Novigradu Podravskom i Koprivnici, na temu „Biciklisti, pješaci i negativan utjecaj alkohola na vozače“. 

Foto: PU koprivničko - križevačka

Jučer, 22. lipnja, policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica održale su info - točke u Novigradu Podravskom i Koprivnici, na temu „Biciklisti, pješaci i negativan utjecaj alkohola na vozače“.

Tom prilikom prisutni pješaci informirani su o zakonskim obvezama prilikom prelaska preko ceste, kada i kako prijeći pješački prijelaz u vrijeme kada policijski službenik upravlja prometom, te obvezama u kretanju pješaka na pješačko  - biciklističkim stazama i prijelazima. Isto tako biciklisti su upozoreni kuda se smiju kretati i kako da ne ugroze sebe i ostale sudionike u prometu, te na obavezu nošenja zaštitne kacige za djecu mlađu od 16 godina. Upozoreni su na negativan utjecaj alkohola na vupravljanje vozilima, te kako već male količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuju osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača.



Stranica